Разделы
Реклама



ПОИСК по САЙТУ

Ваша кухня → Рецепти страв із заморожених грибів

Добавил → admin | Дата публикации: 27-05-2013, 02:04 | Просмотров → 167 | Комментариев → 0

Печериці або білі гриби в клярі

 

На 4 порції

 
     
  • 500 г печериць або білих грибів
  •  
  • 2 яйця
  •  
  • 1 склянка молока
  •  
  • 2 ст. ложки борошна
  •  
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  •  
  • Рослинна олія
  •  
  • Сіль
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

1. Гриби вимийте і поріжте кожен уздовж навпіл, щоб вийшла половинка гриба. Якщо гриб великий, поріжте на кілька частин. 2. Всі грибні шматочки складіть у глибоку ємність, посоліть небагато, перемішайте. 3. Приготуйте кляр. Для нього збийте яйця з молоком, додайте трохи солі. А потім всипте тонкою цівкою борошно. В окрему тарілку висипте панірувальні сухарі. 4. На сковороді нагрійте олію. 5. Кожен шматочок гриба умочуйте спочатку в кляр, потім обваляйте в сухарях і обсмажуйте у фритюрі або великій кількості олії, щоб воно покривало кожен гриб повністю. Готуйте до хрусткої скоринки.

 

Час приготування: 30 хв.

 

В одній порції близько 280 ккал

 

Лисички в сметані

 

На 5-6 порцій

 
     
  • 1 кг лисичок
  •  
  • 200 г шампіньйонів
  •  
  • 1 склянка сметани
  •  
  • 1 цибулина
  •  
  • 2 ст. ложки борошна
  •  
  • Зелень
  •  
  • Чорний мелений перець
  •  
  • Мускатний горіх
  •  
  • Сіль
  •  
  • Рослинна олія
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

1. Гриби гарненько промийте. Якщо вони великі, то поріжте, але краще використовувати маленькі грибочки і готувати їх цілком. Відваріть гриби в підсоленій воді протягом 10-15 хв. 2. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте гриби, посоліть, смажте 15-20 хв. В кінці додайте борошно і смажте ще 1-2 хв. 3. Потім влийте сметану, перемішайте, заправте перцем, меленим мускатним горіхом і тушкуйте страву до готовності. 4. За хвилину до відключення посипте дрібно посіченою зеленню.

 

Час приготування: 40 хв.

 

В одній порції близько 270 ккал

 

Огірки з вешенками

 

На 6 штук

 
     
  • 3 огірка
  •  
  • 200 г глив
  •  
  • 100 г шампіньйонів
  •  
  • 50 г шинки
  •  
  • 1 цибулина
  •  
  • 1-2 зубчики часнику
  •  
  • Рослинна олія
  •  
  • Майонез
  •  
  • Сіль
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

Відріжте у огірків кінчики. Розділіть кожен огірочок уздовж навпіл і проріжте поглиблення. Виходить «човник». 2. Цибулю дрібно поріжте і пасеруйте на рослинному маслі, додайте тертий часник. 3. Гриби поріжте і зєднайте з цибулею. Посоліть. 4. Готові гриби трохи відіжміть від масла. Змішайте з майонезом і порізаної шинкою. Грибною масою начиніть огіркові «човники».

 

Час приготування: 30 хв.

 

В одній штуці близько 170 ккал

 

Рулет з печерицями та оливками

 

На 10-12 шматочків

 

• 200 г шампіньйонів

 

• 500 г змішаного фаршу (яловичина зі свининою)

 

• 3 цибулини

 

• 1 яйце

 

• 50 г вершкового масла

 

• 1/2 банки оливок без кісточок

 

• чорний мелений перець

 

• сіль

 

Готуємо по рецепту:

 

1.Фарш змішайте з яйцем, вершковим маслом, дрібно нарізаними цибулею та оливками, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте. 2. Рівним шаром викладіть фарш на харчову фольгу, щоб вийшов прямокутник. По одному його краю укладіть гриби. 3.С допомогою фольги скрутіть фарш в рулет. Гриби опиняться всередині нього. 4. Загорніть рулет у фольгу і перекладіть на деко. Запікайте приблизно 40 хв. в розпеченій до 180 ° С духовці. Потім фольгу відкрийте і продовжуйте запікати рулет до піджареної скоринки. Вийміть його і остудіть. Поріжте на кружечки і подавайте з будь-яким соусом.

 

Час приготування: 1 година 20 хв.

 

В одному шматочку близько 190 ккал

 

Рагу з опеньками

 

На 4-5 порцій

 
     
  • 500 г лисичок (можна заморожених)
  •  
  • 500 г шампіньйонів
  •  
  • 4 солодких перцю
  •  
  • 2 цибулини
  •  
  • 3 ст. ложки томатної пасти
  •  
  • 1 ст. ложка 6%-ного оцту
  •  
  • 1ч. ложка цукру
  •  
  • Мелений перець
  •  
  • Рослинна олія
  •  
  • Сіль
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

Гриби промийте. І поріжте на кілька частин, якщо вони великі. Цибуля порубаєте дрібно кубиками. Обсмажте його на олії до золотистого кольору, а потім додайте до нього гриби. Смажте, постійно помішуючи, ще 2-3 хв. 2. Для соусу в 2 склянках води розведіть томатну пасту, оцет і цукор, посоліть. 3. У форму для запікання або утятніцу складіть обсмажені гриби, поріжте соломкою солодкий перець і залийте підготовленим соусом. Поперчіть. Накрийте кришкою або фольгою і запікайте протягом 40 хв.

 

Час приготування: 150 хв.

 

В одній порції близько 180 ккал

 

Равіоллі з печерицями

 

На 6 порцій

 
     
  • Пельменне тісто
  •  
  • 2 кг печериць
  •  
  • 2 цибулини
  •  
  • Сіль
  •  
  • 100 г твердого сиру
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

Для фаршу цибулю і гриби дрібно наріжте. На маслі обсмажте цибулю, потім додайте гриби. Готові гриби остудіть і перекрутити. У цей фарш додайте тертий сир. Посоліть. 2. З тіста ліпіть равіоллі (ліпляться, як звичайні пельмені, тільки квадратної форми і дуже маленькі) або пельмені. Кидайте їх у киплячу підсолену воду. Як спливуть - готово.

 

Час приготування: 1 година

 

В одній порції близько 170 ккал

 

Оладки з білих грибів

 

На 12-15 штук

 
     
  • 1 кг білих грибів (або підосичники, підберезники, печериць)
  •  
  • 500 г кабачків
  •  
  • 1 стакан чечевиці
  •  
  • 2 цибулини
  •  
  • 1 яйце
  •  
  • 6-7 стебел зеленого лука
  •  
  • Рослинна олія
  •  
  • Чорний мелений
  •  
  • Перець
  •  
  • Сіль
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

Сочевицю замочіть на 3-4 години. Потім варіть до готовності в підсоленій воді. Злийте воду. 2. Поріжте дрібно цибулю. 3. Кабачок очистіть від шкірки, видаліть насіння і натріть. Трохи відіжміть сік. 4. Зелену цибулю дрібно поріжте. 5. Гриби промийте і дрібно наріжте. 6. На маслі обсмажте до золотистого кольору ріпчасту цибулю, потім додайте кабачки і зелений лук, небагато обсмажте. Додайте гриби. Тушкуйте 10 хв. Посоліть в кінці. 7. У глибоку чашу покладіть обсмажену масу і сочевицю, розбийте яйце. Перемішайте. Поперчіть і посоліть. З отриманої маси формуйте оладки. Смажте їх на олії з обох сторін. Подавайте оладки зі сметаною або вершковим соусом.

 

Час приготування: 1 година

 

Час очікування: 3-4 години

 

В одній штуці близько 130ккал

 

Грибочки «Пятихвилинка»

 

На 6-8 порцій

 

• 1 кг будь-яких грибів

 

• 2 ст. ложки солі

 

• 1 ст. ложка цукру

 

• 2 лаврових листа

 

• 3-5 горошин чорного перцю

 

• 3-4 гвоздики

 

• пучок кропу

 

• 1/4 склянки 9%-ного оцту

 

Готуємо по рецепту:

 

1. У добре промиті гриби влийте 1 склянку води, помішуючи варите 10 хв. 2. Додайте 1/2 склянки води з сіллю, цукром і приправами. Варіть ще 5 хв. 3. Додайте оцет і варіть знову 5 хв. Як грибочки охолонуть, їх можна їсти. Таким чином мариновані гриби ш не заготовляють на зиму, а подають відразу ж. Зберігати можна не більше місяця в холодильнику.

 

Білі гриби гостренькі

 

На 1 л

 
     
  • 1 кг білих грибів (можна підберезників або подосиновиков)
  •  
  • 1 пекучий перець
  •  
  • 1 лавровий лист
  •  
 

Для маринаду на 1 л води:

 
     
  • 3 ст. ложки солі
  •  
  • 1 склянка 6%-ного оцту
  •  
  • 3-4 гвоздики
  •  
  • 5 горошин запашного перцю
  •  
  • 1/2 ч. ложки меленої кориці
  •  
 

Готуємо по рецепту:

 

1. Переберіть гриби. Очистіть і промийте в холодній воді. У великих грибів відділіть ніжку від капелюшки і поріжте. 2. Занурте в підсолену воду і варіть 40 хв. Злийте воду. 3. Приготуйте маринад: у воду додайте сіль, перець, гвоздику. Варіть 10 хв. Зніміть з вогню і влийте оцет. 4. На дно стерильної і сухий банки покладіть лавровий лист, пекучий перець, порізаний кружечками. Потім заповніть грибами і залийте маринадом. Засукайте банки. Переверніть їх догори дном. Залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім приберіть в холодне місце. Краще зберігати в холодильнику.

Стаття взята з: http://www.allwomens.ru

P.S. Якщо стаття була Вам корисна, поділіться будь ласка їй в соціальних мережах, понатискайте на кнопочки нижче.





Push 2 Check